Lars Bjerkmann

Jeg har blitt omtalt som den halvt legendariske Lars Bjerkmann, noe som er litt artig. I min bydel Torshov i Oslo, kalles jeg bydelstrubadur. Jeg er musiker og låtskriver, og har skrevet musikk siden 80-tallet, men restarta min musikalske karriere i 2015. Låtene mine er på norsk og jeg tar sjansen på å være åpen og nær i skrivinga. Responsen fra publikum og lytterne er veldig positiv og jeg opplever at låtene berører. Dette skriver Arvid Sivertsen: "For det er noe med Lars Bjerkmann, han opptrer ikke på ei scene. Han er der sammen med publikum. Lars er også fantastisk morsom når han snakker oss gjennom sangene. Det blir sånne kvelder som gjerne kunne vart evig".

Bandet mitt er helt fantastisk! På det meste er vi tretten musikere på scenen, og det er skikkelig stas. På mindre scener og arrangementer stiller vi gjerne som kvartett. Skal vi spille Piasanger, er det bare Johannes, Baard og meg. Også blir det en del konserter i løpet av året med bare meg og gitaren. Naturlig nok gjør innpakningen noe med musikken og trøkket, men alle versjoner har sin sjarm og styrke. Vi er stadig ute og spiller, så følg oss på facebook.

Litt historie: I 1988 var jeg initiativtaker til den Akustiske Gitarliga - forløper og direkte inspirasjon til MTVs Unplugged. En utgivelse hvor Tre Små Kinesere debuterte og Michael Krohn, Joachim Nielsen, Lars Lillo Stenberg og jeg var blant mange bidragsytere. Selv hadde jeg bandet Rubel&Beat sammen med Stig Henrik Hoff og Lars Lothe Holm og spilte på utallige rockescener. I 90-årene fortsatte jeg som medlem og låtskriver i SKA- bandet MT Hammed, et festband som dengang spilte jevnlig på Smuget og hadde oppvarmingsjobber for the Specials, Desmond Dekker og Bad Manners. Jeg deltok også på de tre første platene med Jokke&Valentinerne (kor på Øl og Gutta, og gitarsolo på Det drypper). I tillegg til musikken, har jeg siden nittitallet jobba som pedagogisk leder i kulturbarnehagen Askeladden på Torshov.

Etter en lang pause fra musikken, kom albumet "Dagen i dag" i 2015, med stor slippfest på Cosmopolite scene og totalt 17 musikere på scenen. I 2020 ga Folksomt ut det nedstrippa og nære live-albumet "Piasanger". Tredje utgivelse nærmer seg, med singlene "Neste runde er min" (utgitt 14. november 2023) og "Da du kom og var sommer" (utgis 14. juni 2024), som smakebiter.