Piasanger


Piasangene følger min datter fra hun er tre til hun er tolv år, med en liten attpåklatt da hun skulle flytte hjemmefra. Dette er sanger som egentlig skulle være private, men som Baard Slagsvold, Johannes Sæbøe og jeg gjorde noen konserter med på akustisk og enkelt vis: Gitar, tråorgel, kontrabass og Wûrlitzer.

Disse sangene ble fanget opp av produsent og musiker Jørun Fluge Samuelsen. Han ble begeistra av det lavmælte i prosjektet og ønsket å gjøre en innspilling med publikum i studioet hans på Sofiemyr utenfor Oslo. Sammen med Nils Andersen satte han i gang prosjektet og plateselskapet Folksomt. Piasanger skulle bli første utgivelse i en serie enkle live-innspillinger. Publikum ble henta i Oslo sentrum med buss, fikk seg litt drikke og en helt spesiell konsertopplevelse.

Uheldigvis kom Koronaen og satte en stopper for planene videre, men innspillingen av Piasanger ble det heldigvis noe av.

I forbindelse med utgivelsen av Piasanger, sendte nrk P2s Ekko programmet "Pappa og Pia - en musikalsk oppvekstroman" som kan høres som podkast.

Arvid Sivertsen anmeldte konsert med Piasanger på Cosmopolite scene i Oslo 17. november 2020, en av de få konsertene bandet fikk gjennomført pga koronapandemien:

"Snakk om hjemmeseier når Torshovtrubaduren Lars Bjerkmann i kveld "endelig" fikk spilt konsertversjonen av Piasangene. Det er litt mer enn en håndfull sanger som beskriver relasjonen til dattera Pia og hennes oppvekst. Tekstmessig er vi i et landskap hvor klisjegrøftene er vidåpne og dype. Men som en trygg far finner Lars en både vakker og trygg sti med fast grunn under føttene. De fine ordene flyter lett når de får jobbe sammen med et tonefølge som ligger i viseland, men sneier elegant innom både jazz og litt Tom Waitz-aktig blues. Trioen henger sammen som bare rakkeren og fyller hverandre ut så det er en fryd. Alle i salen blir litt "Pia" i et lunt og kjærlig univers. For det er noe med Lars Bjerkmann, han opptrer ikke på ei scene. Han er der sammen med publikum. Lars er også fantastisk morsom når han snakker oss gjennom sangene. Det blir sånne kvelder som gjerne kunne vart evig."

Piasanger - fra Cosmopolite scene 2020
Piasanger - fra Cosmopolite scene 2020